home
urnen
 -volwassen
 -klein tot middelgroot
 -mini of asdeel
 -gedenken
 -dieren
 -prijzen
grafkunst
vrij werk
curriculum
nieuws
partners
contact
im/facebook

Voor een volwassene

In de ontwerpen van de sierurnen richt ik mij op bijzondere vormgeving, op stemmige objecten om de as van een dierbare in te bewaren. Deze urnen zijn geschikt voor in een columbarium, maar ook voor in huis of in de tuin. De 'druppel' (een liggende traan) en de 'kiezel' urn heb ik speciaal ontworpen voor in de tuin of voor op een graf. In het donkerblauwe glanzende glazuur van de 'druppel' wordt de wolkenlucht weerkaatst. De 'kiezel' urn ziet er uit als een massieve gepolijste steen, maar kan, omdat die helemaal hol is, alle as van een volwassene bevatten. Deze tuinurnen worden in diverse tinten geleverd, al of niet gemarmerd. In overleg kunnen de urnen voorzien worden van een naam, een tekst of een datum. Het is ook mogelijk een persoonlijke tekening erin te laten graveren.

Een inhoud van 3,5 liter volstaat voor een volwassene. Eenzelfde model urn maak ik ook in kleinere maten. De as kan dan bijvoorbeeld verdeeld worden over twee urnen van 2 liter, of over drie urnen van 1,2 liter inhoud. Voor slechts een klein deel van de as heb ik 'koesterkeitjes' ontwikkeld, holle keitjes die fijn in de hand liggen.

De standaard ontwerpen worden in beperkte oplage vervaardigd. Een meer persoonlijke urn wordt in nauw overleg met de nabestaanden ontworpen. Ik heb daarbij de beschikking over veel verschillende kleuren klei en glazuur die geschikt zijn voor zowel in huis als in de buitenlucht.